Good Times!

on July 4, 2017

Wat is er nu toffer dan de games van vroeger herbeleven op een mooie zelfgebouwde arcade kast? Zoals sommige van jullie weten, hebben wij op Facebook al eens het begin van het nieuwe projectje geplaatst. Een Arcade Cabinet. Maar hoe maak je zo'n ding eigelijk?

 

Het begint allemaal bij de inventarisatie van de onderdelen. Gelukkig zijn deze goed te verkrijgen. Dus na het bestellen konden we direct aan de slag.

 

Nadat Kevin de bouwtekening aan de hand van andere kasten die hij online had gevonden had uitgewerkt, is hij als eerste begonnen om de kast zelf te maken. Na wat uurtjes zagen, schroeven, lijmen en ga zo maar verder hadden we een mooie basis.

 

     

 

De kast begon wat vorm te krijgen, en nu is het tijd om eens te kijken of alles past! Kevin heeft de componenten in de kast gemonteerd en vervolgens heeft Jacky alles even snel bedraad om te kijken of alles werkt.

 

Jahoor! Hij leeft!

 

Nu alles werkt kan de kast verder afgemaakt worden, Kevin heeft de kast geschilderd en nu ziet deze er gelijk beter uit.

 

Onze stagiair heeft vervolgens RetroPie op een Raspberry Pi gezet en dit kleine computertje in combinatie met een ipac (een printplaat waardoor de knoppen als keyboard via usb worden aangesloten) zorgt er straks voor dat alles goed werkt. Na 30 uur bloed, zweet en tranen van onze stagair is de boel netjes bedraad, gesoldeerd en geprogrammeerd en hebben wij een werkende kast!

 

     

 

De kast is zo goed als af, al hebben we nog wel plannen om wat dingen te veranderen, zoals artwork op de zijkant en lichtjes op een betere manier, maar voor nu hebben wij een mooie arcade kast!